Mleczko pszczele właściwości, cena, sklep

O mleczku - informacje

100% CZYSTEGO I ŚWIEŻEGO MLECZKA PSZCZELEGO

Mleczko pszczele produkowane jest w specjalnym gruczole znajdującym się w głowie pszczoły robotnicy w trakcie przyjmowania i trawienia pokarmu. Ta bogata w białko mikstura podawana jest larwom w pierwszych trzech dniach ich życia, potem może być już tylko spożywana przez królową. Królowe rozwijają się z tych samych jajeczek co pszczoły robotnice i trutnie, jednak dzięki spożywaniu mleczka pszczelego są one o 42% większe i żyją 40-50 razy dłużej. W czasie swojego życia składają one 2000 jajeczek dziennie (2.5 razy ich masa ciała). W wielu krajach europejskich mleczko pszczele nazywane jest również ‘mlekiem pszczoły’, ponieważ jego właściwości przypominają mleko z piersi matki. Nadaje się również do spożycia przez ludzi. Ten żółty matowy krem uważany jest za eliksir płodności i długowieczności.

SKŁAD MLECZKA PSZCZELEGO

Mleczko pszczele to jedyny produkt naturalny zawierający ponad 150 substancji czynnych. Zawiera ono mnóstwo różnych substancji niezbędnych w naszej diecie. Skład mleczka pszczelego jest bogaty i zróżnicowany, jest więc bardzo korzystny dla naszego zdrowia.

Mleczko pszczele składa się z 66-67% z wody. Jednym z najważniejszych składników jest białko nieoczyszczone, którego jest aż 12-18%. Zawiera ono również osiem aminokwasów egzogennych i dziesięć aminokwasów drugorzędowych, jak również kwasy tłuszczowe (mirystyna, kwas palmitynowy i stearynowy).

Mleczko pszczele zawiera te same cukry co miód (fruktozę, glukozę, sacharozę, rybozę). Jest bogate w witaminy z grupy B, które odgrywają ważną rolę w metabolizmie mięśni, wątroby, nerek oraz komórek mózgowych. Ma ono więc duże znaczenie w leczeniu zaburzeń psychicznych i chorób mózgu. Udowodniono, że witamina B5 znajdująca się w mleczku pszczelim może pomóc w zmniejszeniu poziomu stresu. Pozostałe witaminy to: A, C, D, E, H, K, P.

Mleczko pszczele jest naturalnym źródłem acetylocholiny służącej jako neuroprzekaźnik oraz 10-HDA (kwas hydroksydekanowy), który chroni organizm przed patogenami (bakterie, grzyby, wirusy) i pomaga je eliminować.

Mleczko pszczele zawiera wysoki poziom gamma-globulin, które wspomagają układ odpornościowy i chronią przed infekcjami. Zawiera też takie pierwiastki jak: siarka, mangan, nikiel, kobalt i minerały: wapń, miedź, żelazo, fosfor, potas, azot, selen i siarka. Minerały te odgrywają ważną rolę w przypadku metabolicznych funkcji organizmu.

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI I PRZECIWWSKAZANIA

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!

Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki!

Suplement diety nie zastąpi zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trbu życia!

Osoby uczulone na miód nie powinny stosować mleczka pszczelego!

Nie podawać dzieciom poniżej 12 miesiąca życia!

Uwaga! Pacjenci z wysokim ciśnieniem krwi (nadciśnienie)/niskim ciśnieniem krwi (niedociśnienie) mogą przyjmować jedynie małe dawki mleczka pszczelego pod ścisłym nadzorem lekarza i z kontrolą ciśnienia. Mleczko pszczele może obniżyć ciśnienie krwi po przyjęciu jednej dawki, co może wywołać komplikacje. Dawkę należy dostosować w trakcie leczenia. Mleczka pszczelego nie należy przyjmować bez konsultacji z lekarzem, jeżeli zdiagnozowano u Ciebie wysokie ciśnienie!

OPAKOWANIE: Jest to świeże mleczko pszczele bez dodatków i konserwantów. Butelki 50 gram/100 gram z łyżeczką do odmierzania o pojemności 1 grama.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 5C°. Można zamrażać. Data ważności: na spodzie butelki. Nieotwarte można przechowywać rok w temperaturze 0-5 C°. Świeże mleczko pszczele zmieszane z miodem (5%) można przechowywać w każdej temperaturze.


Mleczko pszczele to suplement diety. Zawiera składniki, które wspomagają funkcje organizmu poprzez uzupełnienie normalnej diety. Nie ma właściwości leczniczych.

Wszystkie materiały zamieszczone na stronie www.apini.pl są chronione prawami autorskimi.

Zakaz kopiowania bez zgody firmy Ziółkowski Juventas S.K.A.

Menu

Ustawienia